Fri Frakt i hela Sverige

Tyger

Made by Loft Röd Sammet

Sammet – Metropolitan

En vacker sammet som kombinerar elegans och praktiska egenskaper. Den har en imponerande hållbarhet men med den glans man förväntar sig av sammet.

Sammansättning: 100 % bomull. Martindale-värde: 35 000. Ursprung: Italien. Endast kemtvätt.

Sammet är ett mjukt, lyxigt tyg som är slitstarkt och lätt att rengöra med hjälp av det mjuka borstmunstycket på din dammsugare 

Sammet – Nouveau

Lyxigt och extra hållbart sammetstyg med djupa och vackra färger. Ett fantastiskt mjukt tyg som känns helt underbart att sitta i.

Sammansättning: 100 % polyester Martindale-värde: 100 000.

Ursprung: Italien. Endast kemtvätt.

Tyget är färgat efter vår egna färgpalett, och vi har 6 sammetsfärger att välja mellan. Det är mjukt och härligt, och skrynklar inte som andra plysch tyger.

made by loft grå sammet
Grå Väv Detaljer

Weave

Dessa tyger är vävda av ren polyester, deras textur påminner om linne och de är otroligt hållbara. De håller färgen snyggt och har riktigt djup.

Sammansättning: 100 % polyester.
Martindale-värde: 30 000.

Endast kemtvätt.

Skötselråd

En soffa förändras över tid ju mer den används. Detta är oundvikligt oavsett hur den tillverkas, vem tillverkaren är eller hur den används.

Vanlig rengöring och dammsugning varje vecka är en viktig del i skötseln av din soffa. Om du har husdjur bör de hållas borta från soffan. Din hund eller katt kan glömma att torka sina tassar innan de lägger sig ner, därför bör bara du, din familj och dina vänner använda soffan.

Soffans klädsel förändras vid användning och därför är det viktigt att, om möjligt, flytta runt på kuddarna. Det är också bra att se till att du inte alltid sitter på samma plats i soffan, vilket leder till ojämnt slitage. Om du följer dessa råd kommer din soffa hålla formen länge och fyllningen i kuddarna kommer sätta sig jämnare och mer enhetligt.

För soffor där kuddarna har dunfyllning är det viktigt att du skakar kuddarna varje dag för att förhindra att de blir platta och förlorar sin form. För fjäderfyllda kuddar är det också viktigt att, om möjligt, byta runt på dem och vända dem.

Det är helt normalt att soffans kuddar gradvis blir mjukare och bekvämare att sitta på – de kommer även ändra form med tiden.

För att hålla soffklädseln snygg är det viktigt att även den tas om hand på rätt sätt.

Oavsett storlek, form eller material, håller sig möbler alltid bättre när de inte står i direkt solljus. Våra material kan vara känsliga för UV-strålar, så undvik blekning genom att undvika solexponering under långa perioder. Detsamma gäller värme och fukt. Placera aldrig ett hett föremål på din möbels yta utan skydd och kommer de i kontakt med fukt är det viktigt att torka av det.

Om du följer dessa tips kommer du kunna njuta av din soffa i många år.

Klädsel

Våra textilier kommer att utsättas för normalt slitage med tiden. Om de får fläckar är det viktigt att du torkar området med en fuktig trasa så fort du kan. Dammsugning är självklart också viktigt.

För en fullständig rengöring rekommenderar vi professionell rengöring av ett certifierat företag som kan komma till ditt hem. Om din möbel har avtagbar klädsel kan du ta av den och ta med den till din lokala kemtvätt.

Glöm inte att skaka dina kuddar varje vecka eller så för att hjälpa dem behålla sin form. Håll alla stoppade möbler från direkt solljus för att undvika att färgen bleknar.

Trä

Naturligt trä är inte vatten- eller värmetåligt och trivs heller inte med kemikalier. Om du spiller något, torka upp det omedelbart med en luddfri trasa. Välj alltid trävänlig polish. Du kan följa samma steg för våra lackerade och återvunna träsorter.